Wèk 

Krokante korst, waanzinnige geur en een lekkere, spekkige binnenkant. Man man man, wat kan dat lekker zijn. Gewoon zo, met niks, of met een lekkere plak van iets erop.

Hoe minder ingrediënten, hoe meer smaak. Daar zijn we van overtuigd. We kiezen onze ingrediënten zorgvuldig en verantwoord. Ons meel bijvoorbeeld, we weten waar het vandaan komt en wat de molenaar ermee deed. We gaan voor steengemalen meel, omdat dat nog bomvol vitaminen en mineralen zit.

Kunstmatige toevoegingen? Niet nodig. Geen troep, poeders en middeltjes. De natuur heeft het niet voor niks zo gemaakt.

The sound of sourdough

Wij bakken brood met onze eigen desem. ‘Roshein’ heet ie. We voeden ‘m en geven ‘m de tijd. Want dan geeft ie het beste van zichzelf. We werken volgens de oorspronkelijke technieken. Met de hand en alle andere zintuigen. Kijken, voelen, luisteren en proeven. Hoe klinkt het deeg? Is het al goed? Wat zeggen je handen? Is de structuur al goed? Elke dag is anders. Miezel of een fijn zonnetje, guur of weer voor een goed humeur, elk element heeft invloed op de ingrediënten en het proces. Dan kún je dus geen gestandaardiseerd proces hebben, dan móet je met al je aandacht bij je brood zijn. En met je hart. Want dat maakt het verschil denken wij.

Willem en Kyra

Vroeger sleepte Kyra haar kinderbakboek overal achter zich aan. “Later wil ik bakker worden!” Willem stond op z’n tenen aan het aanrecht om bij zijn vader in de pannen te kijken. Misschien zou hij ooit als zijn vader kok worden.

Maar zoals het gaat in het leven: het neemt zijn weg. Er worden keuzes gemaakt, studies gevolgd, reizen gemaakt, avonturen beleefd. En-onder-tussen-loopt-het-leven-door.

En daar was ineens de vraag: is dit wat ik wil? Ik wilde vroeger toch…?

Bij beiden. En toen was er geen ontkomen meer aan.  Het kompas werd bijgesteld, de koers veranderd. Leren, hard werken en het zeker weten. Het gevolg: harten gaan open, smiles worden groter en groter. Dit-is-het.

Terug naar de basis. Met echt brood. Met slechts 4 ingrediënten en een hart vol liefde. Wèk.